הורות משותפת | דף הבית

הורות משותפת - דף הבית

 

אתר זה עוסק בענייני משמורת ילדים והורות משותפת, על היבטיהם השונים. באתר יוצגו החוק, הפסיקה ומאמרים שונים בנושא הורים, ילדים, משמורת ואחריות הורית משותפת.

את האתר עורכת עו"ד יעל גיל, ממובילות תחום ההורות המשותפת בארץ. עוד על עו"ד יעל גיל באתר הבית שלה.

החוק העוסק בנושא המשמורת והטיפול בילדים הקטינים, הוא חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב – 1962.

במדינת ישראל, לשני ההורים יש משמורת משפטית משותפת על ילדיהם, אבל עיקר המחלוקת בבית המשפט, נסבה סביב השאלה, מי יחזיק בילדים, או במילים אחרות, אצל מי תהיה המשמורת על הילדים.

יש משפחות, שאצלן אין כל מחלוקת. לתפיסתן השמרנית משהו, האם היא המטפלת העיקרית בילדים, כך היה בעת הנישואין וכך יהיה לעת גירושין.

במשפחות המודרניות, מגדלים, מי שנקראים "האבות החדשים" את הילדים, בצוותא חדא עם האם והם מעוניינים לקיים הורות משותפת על הילדים.

קיימים מקרים, בהם שני בני הזוג מגיעים להסכמות ומסיימים את נישואיהם בהסכם הוגן ושוויוני, על פיו כל אחד מן ההורים, מגדל את הילדים בביתו, כמחצית מן השבוע.

לעומת זאת, קיימים מקרים מצערים, בהם הילדים, הופכים כלי ניגוח בידי מי מן ההורים ומתחיל מאבק קשה על גב הילדים.

לו תקבע הורות שוויונית בחקיקה במדינת ישראל, קיים סיכוי גבוה לצמצום המלחמות בבתי המשפט, שכן, לא יהיה להורים, כמעט על מה להילחם. מי שיבחר לקיים הורות שוויונית, כך יפסק, עפ"י האמור בחוק, למעט כמובן במקרים, בהם אחד מן ההורים, או שניהם, מסכן/ים את הילדים.

ועדת שניט המליצה על ביטול "חזקת הגיל הרך" ועל קביעת הורות משותפת בחקיקה. עד עתה לא הפכו המלצות אלו לחוק מחייב, מה שלא מונע מחלק מבתי המשפט לפסוק לטובת הילדים, כי תחול הורות משותפת. יחד עם זאת, בספטמבר 2012, הוציא משרד המשפטים, את תזכיר חוק הורים וילדיהם, עפ"י המלצות ועדת שניט ויש לקוות, כי התזכיר יגיע לכדי חקיקה מחייבת בהקדם.

 
   

 

 טלפון: 03-9645334 |  פקס: 03-9676403 | נייד: 052-3535946

 קישורים מומלצים: עו"ד גירושין